Desszertek
Édesség a RevoSlim kúra alatt?!   Igen, a Fillzen Aztheofil Gold és a Fillzen Aztheofil Green egészséges csokoládé, ami nem tartalmaz cukrot és a cukorbetegek is fogyaszthatják!  A szénhidrátcsökkentett süteményeket, hidegen elkészíthető nasikat, és a cukormentes édességeket a fogyókúra első két hónapjában az eredményesebb hatás érdekében érdemes megvonni magunktól, de később, vagy a kúra letelte után mértékkel fogyaszthatók.


Cukkinis brownie

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre reszelt sárgarépa
  • 1 - 2 csipet szódabikarbóna
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 12-14 dkg xilit (Gi:7)
  • 1/2 bögre kakaópor( (GI:20)
  • 2 bögre apróra kockázott cukkini
  • 2 bögre rozs vagy kókusz liszt (GI: 34, 45)
  • 1/2 bögre aprított dió
  • csipetnyi só

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban összekeverjük a reszelt sárgarépát a xilittel. Hozzáadjuk a vanília aromát és kakaót, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukkinit és  jól összekeverjük. A végén hozzáadjuk a lisztet és az aprított diót. Tűpróbáig sütjük.

Elkészítési idő: 25 perc

Szezámos ropogós

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 dkg szezámmag
  • 4 dkg darált dió
  • 5 dkg reszelt kemény sajt
  • 3 dkg rozs vagy kókuszliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál  pirospaprika
  • 1/2 kávéskanál  szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojást felverjük a sóval, majd a száraz hozzávalókat belekeverjük. Egy kanál hátuljával sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk. 190 fokon jó szárazra, barnulásig sütjük. Sütőből kivéve derelyevágóval azonnal kis darabokra vágjuk, és hagyjuk kihűlni.


Kakaós- kókuszos  sütemény

Hozzávalók:

20 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál natúr holland kakaópor
Pár csepp édesítő (stevia) ( GI:0)
3 tojás
1 dl víz
2 késhegynyi szódabikarbóna


Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekevjük, hozzáadjuk az édesítőt, a tojásokat és a vizet. Az egészet ismét összekeverjük és szilikon formában nagyjából 20 percig sütöm. Tálalásnál kókuszos elitrittel megszórhatjuk, de elhagyható.


Csokis-céklás muffin mascarpone krémmel

Hozzávalók:

     A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanálk xilit vagy eritrit
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg darált mandula
  • 15 dkg reszelt cékla
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé, felolvasztva
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • A krémhez:

  • 25 dkg Mascarpone
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőknál xilit vagy eritrit
  • 1/2 teáskanálk rumaroma

Elkészítés:

A megmosott tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a csipetnyi sót, az olvasztott kókuszzsírt, a pici vízzel felolvasztott étcsokoládét és simára keverjük. A diót és mandulát összevegyítjük, belekeverjük a szódabikarbónát, és az egészet hozzáadjuk a tojásos krémhez. A céklát megpucoljuk, nyersen lereszeljük és belekeverjük a masszába. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és kisebb adagokban lazán a masszához keverjük. Egy kis muffinformát kibélelünk muffinpapírral, beleadagoljuk a tésztát, és előmelegített sütőben kb 180-200 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg sül a tészta, kikeverjük a krémet. A tojássárgákat először kikeverjük az édesítővel és a rumaromával, majd hozzáadjuk a Mascarponét és az egészet krémesre keverjük. A kész  muffinokat langyosra hűtjük, a tetejükre a mascarponés krémből habzsák segítségével habrózsákat készítünk. 


Paleo répatorta

Hozzávalók:


  • 4 tojás,
  • 200 g ( 3 db ) finomra reszelt répa,
  • 100 g piritott darált mogyoró,
  • 30 g kókuszliszt,
  • 100 g olvasztott kókuszolaj,
  • 1 mk bouron vaniliaörlemény,
  • 70 g xilit,
  • 1 tk fahéj,
  • 1 citrom és 1 narancs lereszelt héja
  • Hozzávalók a mázhoz:
  • 75 g por xilit,
  • kb. 4-5 tk frissen préselt citromlé

Elkészítés:


A tésztához a kókuszolajat megolvasszuk. A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, egy keveset hűlni hagyjuk és eltávolítjuk a héját. Ledaráljuk. Tojásokat a xilittel, fahéjjal és a vaníliával krémesre verjük, olvasztott kókuszolajat hozzá verjük. A lereszelt narancs és citromhéjat is hozzákeverjük. Hozzáöntjük a darált mogyorót és a kókuszlisztet. Végül adjuk hozzá a reszelt répát is. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába tesszük és 170 fokon légkeveréssel 30 percig sütjük. Tűpróbát csinálunk! Kihűtjük. A mázhoz a por xilitet elkeverjük 4-5 tk. citromlével és egyenletesen vonjuk be vele a süteményt. Tortát 1 órára a hűtőbe tesszük.


Sajtos-cukkinis keksz

Hozzávalók:

  • 45 dkg cukkini
  • 2 tojás
  • 25 dkg mozzarella
  • 15 dkg reszelhető keménységű sajt

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük, besózzuk és hosszan állni hagyjuk, amíg levet ereszt. Alaposan kinyomkodjuk a levét, majd hozzáreszeljük a mozzarellát. Összekeverjük a 2 tojással, ízlés szerint utána sózhatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, kb. 1 cm vastagon és 180 fokon addig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje. Ekkor ráreszeljük a keményebb sajtot és kicsit rápirítjuk.
Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, magában, akár fokhagymás joghurtos mártogatóssal, vagy avokádókrémmel.


Mákos zebratorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • ízlés szerint édesítő
  • 40 dkg görög joghurt
  • 4 tojás
  • 1,5 dl kókusz zsir
  • 15 dkg szemes mák
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra. A túrót a joghurttal botmixer segítségével keverjük simára.  Gépi habverővel keverjük hozzá az édesítőt, a tojásokat, az olajat, a citromhéjat, majd válasszuk ketté a masszát. Az egyik adagba keverjük bele a mákot. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, vajazzuk meg az oldalát. Az egyik masszából öntsünk egy merőkanálnyi adagot a forma közepébe, majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint tegyünk az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. A massza terülése közben kialakulnak a csíkok, amik majd a sütemény mintázatát adják. 50 percig sütjük, azután hagyjuk kihűlni.


Kókusz tekercs másképp

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tejszín vagy kókusztejszín
  • édesítő ízlés szerint
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 5 dkg olvasztott vaj

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • édesítő ízlés szerint
  • citrom reszelt héja
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tejszint majdnem forrásig melegítjük, majd belekeverjük a darált diót, ízlés szerint édesítjük. Melegítve addig keverjük, amíg a dió megszívja magát a tejszínnel. Amikor kész levesszük a tűzről, hozzákeverjük a citrom héját, a kókusz reszeléket, a kakaót és az olvasztott vajat. Félretesszük. A krémhez a szobahőmérsékletű mascaponét kikeverjük a vajjal, az édesítővel, egy citrom reszelt héjával és a kókuszreszelékkel. A kókuszreszelékből hagyunk annyit, hogy azzal megszórjam majd a kész süti tetejét. A kakaós masszát sütőpíron vagy két nylonfólia között egyenletesen ellapogatjuk és rákenjük a kókuszos krémet.  A sütőpapír segítségével feltekerjük  és leszórjuk a tetejét a megmaradt kókuszreszelékkel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.


Citromkrémes diós-máktorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg dió darálva
  • 10 dkg mák darálva
  • 5 dkg kókuszdara
  • 4 tojás fehérje
  • 2 tojás sárgája
  • fél citrom héja reszelve
  • eritrit-stevia keverék kb.két evőkanál

Krém hozzávalói:

  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl citrom leve
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín vagy tej
  • 20 dkg mascapone

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojások fehérjét az édesítővel és 1-2 teáskanál citromlével kemény habbá verjük, a sárgákat ízlés szerinti mennyiségű édesítővel kikeverjük. A száraz hozzávalókhoz óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a felvert habot. Kibélelünk sütőpapírral egy 17 cm-es tortaformát és beleöntjük a tésztát. 180C fokos sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál édesítővel, hozzákeverjük a citrom levét és a tejszint. Lassú tűzön sűrűre főzzük, és ha kihűlt a mascaponéval simára keverjük. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Azután a tésztát két lapra vágjuk és az egyik lapot megkenjük a fele krémmel. Ráhelyezzük a másik lapot és a tetejét, oldalát is áthúzzuk a krémmel.


Karfiol pogácsa

Hozzávalók:

12 darabhoz:
  • 70 dkg karfiol, rózsáira szedve
  • 1 nagy fokhagyma gerezd
  • 2 tojás vagy 1/3 csésze tojásfehérje
  • 1 evőkanál búzakorpa
  • ½ csésze + 3 ek. kemény sajt, reszelve
  • ½ tk. só
  • 1/8 teáskanál fekete bors, frissen őrölve
  • 2-3 ek. zöldhagyma (csak a zöld, szár része) finomra vágva
  • oliva olaj

Elkészítés:

Konyhai robotgépben, a pillanatkapcsolót többször benyomva, daráljuk finomra a karfiolt. Befejezés előtt adjunk hozzá a fokhagymát, és készre daráljuk. Melegítsük elő a sütőt 200 C-fokra. Közepesnél erősebb fokozaton melegítjük fel egy nagy, teflonos serpenyőt, majd olajspray-vel vagy kis papírral olajozzuk ki oliva olajjal. Szórjuk bele a darált karfiolt, és folytonos kavargatás közben pároljuk 5-7 percig, míg aranybarna nem lesz. Könnyen odaég! Közben egy közepes tálban keverjük össze a tojásokat. Adjuk hozzá a búzakorpát, és simára keverjük. Majd hozzáadjuk az előpárolt karfiolt, a reszelt sajtot (kivéve 3 ek.-al), a sót, a borsot, a zöldhagymát. Egyneműsítjük. Béleljünk ki sütőpapírral egy muffin sütőt, vagy olajspray-vel spricceljük be. A formákban egyenletesen oszlatjuk el a masszát, majd beleszórjuk a tetejére a maradék 3 evőkanálnyi sajtot. Süssük 25 percig. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd  még forrón tálaljuk.


Madártej

Hozzávalók:


  • 1 liter tej (lehet növényi is)
  • 2 tojás
  • 1 késhegyni vanilia
  • 1 evőkanál RevoSlim por
  • Stevia az édesitéshez

Elkészítés:

A tejet összekeverjük a tojassárgájaval, majd hozzáadjuk a vaníliát és a RevoSlim port. Krémesen sűrűre főzzük. Ha túl sűrű lesz, kevés vízzel higítjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Nagyobb edényben vizet forralunk és a lassú forrásban lévő vízbe evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatunk a felvert habból. Egyszerre csak 2-3 db-ot tegyünk a vízbe, mert a galuskák nagyra nőnek. Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és kb fél percig főzzük takaréklángon. Szűrőkanállal kiszedjük a madártej tetejére halmozzuk. Fahéjjal vagy kakaóporral megszórjuk.


Kókuszos bonbon

Hozzávalók:

  19-20 darab golyóhoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 26 dkg kókuszreszelék + 4dkg a beforgatáshoz
  • 20 dkg darált mandula (vagy pirított, darált napraforgómag)
  • 1 teáskanál természetes édesítőszer (stevia, eritrit stb.), vagy 3-5 ek. nád-porcukor
  • 1 zöld citrom reszelt héja
  • ½ zöld citrom leve
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál rum (vagy rum aroma)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/3 teáskanál himalája só
  • A tetejére:

  • 10 dkg fekete csokoládé, olvasztva (kevés kókuszzsír a hígitásához)

Elkészítés:

 Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat. Formáljunk golyókat a tésztából, és egyenként forgatjuk bele a maradék kókuszreszelékbe. Majd a gőz fölött megolvasztott csokoládéba tehetünk egy kevés kókuszzsírt, hogy ne legyen nagyon sűrű, de maradjon meg a csokoládé íze és fantáziánkra bízva csorgassunk rá olvasztott fekete csokoládét.